keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Verkkosivu vertailu; Taidelukio vs. Kallio

LUKIO VERTAILU; KALLION ILMAISUTAIDONLUKIO JA SAVONLINNAN TAIDELUKIO

SAVONLINNANTAIDELUKIO: Netti sivut on mustavalkoiset ja ylhäällä on kuvapaneeli, jossa kuvat vaihtuu kun avaa uuden sivun. Sivuilla on linkkejä eri paikkoihin. Ylipäänsä sivut on suht selkeät, mutta jossain kohti pitäisi olla hieman selvyyttä. Esim. terveydenhoitajan paikalla olo oli kohtuullisen hankala osata löytää sivuilta kun sitä tarvitsi. Sivuilta löytyy kattavasti yhteystietoja ja infoa muualta muuttaville opiskelijoille.

KALLIONILMAISUTAIDONLUKIO: Sivuilla on käytetty muutamaa eri väriä; muutamaa oranssin sävyä, muutamaa eri vihreän sävyä, valkoista ja mustaa. Sivut on selkeät eikä niissä ole paljoakaan turhaa ylimääräistä. Tekstiin on sijoitettu erilaisia kuvia, mitkä nyt ei sinänsä liity mitenkään ilmaisutaitoon tms., mutta muuten sopivat sivun tyyliin hyvin. Tälläkin sivulla on pieni kuvapaneeli, jossa on vaihtuvia kuvia, jotka on koulujen tapahtumista ja oppilaiden omakuvaamia. Myös osa sivujen graafisesta ilmeestä on oppilaiden tuotosta.
Sivuilta löytyy linkkejä ja etusivulla on erikseen muutama linkki esim. vanhemmille tai ylioppilaskirjoituksiin liittyvää infoa.
Koulujen esittely on kummallakin sivustolla mielestäni kattava. Kallion sivuilla lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu, kun taas taidelukion sivuilla on pidemmin asiat kerrottu. Kummatkin sivut voisivat olla hieman enemmän ”taiteellisia” kun taidelukiota kumpikin omalta taholtaan ovat, vaikka edustavatkin eri taiteen aloja. Sivuille laittaisin enemmän kuvia ja värejä, se jo kertoo heti paljon enemmän lukiosta ja sivuja on mielenkiintoisempi lukea ja selata kuin vain mustaa pientä pränttiä tylsästi valkoisella.

+ omasta mielestä kivan näköinen verkkosivu http://www.rleonardi.com/interactive-resume/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti