perjantai 9. toukokuuta 2014

Verkkosivut vertailussa - "Taikkari vs Torkkeli"

Savonlinnan Taidelukio

Taidelukion verkkosivujen yleisnäkymä on selkeä ja melko neutraali. Vallitsevat värit ovat taustan valkoinen sekä fonttien musta ja harmaa. Pieni väripläjäys löytyy ylhäältä sijaitsevasta kuvapaneelista, jonka kuva vaihtuu aina sivua päivittäessä tai klikkaillessa syvemmälle sivuston aineistoon.
Sivun sommittelu on hyvin tavallinen ja turvallinen. Koulun nimi ja logo sekä panoraama-tyylinen kuva ja ohjeistavia linkkejä löytyy ylhäältä. Alaosa on ”palstoitettu” kolmeen osaan; keskellä leveä palsta, josta varsinainen tieto ja teksti löytyy, vasemmalla kapeampi palsta, jossa linkkejä ja oikealla toinen vielä hieman kapeampi palsta, josta löytyy kalenteri ja tapahtumat.
Teksti on helposti luettavaa fontin ollessa neutraali, niin tietokoneen kuin puhelimenkin selaimella.
Tiedot ovat selkeästi esillä ja helposti löydettävissä.Helsingin kuvataidelukio

Ensimmäisellä vilkaisulla Helsingin kuvataidelukion, ”Torkkelin”, sivut näyttävät huomattavasti kaoottisemmilta meidän koulun sivuihin verrattuna. Väriskaalakin on laajempi; taustan valkoisen lisäksi löytyy vihreää monessa eri sävyssä, keltaista, oranssia, vihreää, sinistä... ja sanoinko jo vihreää?
Sivut seuraavat Helsingin kaupungin opetusviraston yleistä kaavaa, jättäen vähemmän varaa persoonallisuudelle ja ns. omille valinnoille. Persoonallisuutta pyritään tuomaan yläosan kuvilla, jotka seuraavat sivuston värimaailmaa.
Sommittelu on samantapainen kuin Taikkarinkin sivuilla; leveä palsta keskellä ja kapeammat sivuilla. Erona on kuitenkin se, että Torkkelin sivuilla asiat on ikään kuin laitettu bokseihin.
Tiedot ja linkin ovat täysin löydettävissä, joskin ne eivät ole ehkä yhtä selkeästi esillä meidän koulun sivuihin verrattuna, sillä tuntuvat hieman uppoavan kaikkien värien ja laatikoiden sekaan.

http://www.hel.fi/hki/Kuvatl/fi/EtusivuLisäksi muutama (koska vain yhden valitseminen ei onnistu) pitämäni verkkosivu:

More Than Twenty
G'nosh
Mario Hugo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti