keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ja lisää verkkosivuvertailua

Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio

Siistit, ei liian asialliset (huomaa selvästi että kyseessä on erikoislukio) sivut, josta löytyy ihan mukavan helposti kaikki tarvittava. Yhteystiedot ovat selvästi alhaalla ja sivut on saatavilla muillekin kielille kuin suomeksi. Asiateksti on näkyvästi valkoisella pohjalla joka erottuu mukavasti taustan viininpunaisesta väristä. Helppolukuinen, mukavan värikäs, mutta enemmän kuvia johonkin gallerian tapaiseen olisi suopaisaa saada, samoin videomateriaalia, kerta musiikkilukio on. Kyllähän niitä siellä on, joutuu vaan kaivamaan vähän kaiken muun alta (tanssiakin vähän selvemmin videomateriaalina esille, kiitos.)

Yhden virheen löysin - kohdassa Hakijat - Musiikkilinja sanotaan että Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio on Suomen vanhin erikoislukio - tämä ei pidä paikkaansa. Savonlinnan taidelukio on vanhin erikoislukio, tuo Kuopion musiikkilukio on kyllä musiikkilukioista varmaan vanhin, mutta ei kyllä erikoislukioista. (Savonlinnan taidelukio oli Pohjoismaiden ensimmäinen erikoislukion tittelin saanut lukio! Tämä tapahtui vuotta aiemmin kuin Kuopion musiikkilukio perustettiin,)


Savonlinnan taidelukio

Kun ensimmäisen kerran yhdeksännellä luokalla koulumme sivuja katsastin, kun pitihän sitä jatko-opiskelua miettiä, en pitänyt taikkarin sivuista - enkä pidä edelleenkään. Liikaa tekstiä, liian vähän väriä. Kuopion musiikkilukion tavoin olisi kiva jos taustalla olisi jokin väri, teksti olisi kuitenkin samalla valkoisella pohjalla. Etusivulta pois vähän tuota tekstiä ja esittelyvideo siihen. Muuta kuvia ei siihen minusta tarvitse. Luulisi kun uudet oppilaat ja muut tuon avaavat haluaisivat kunnolla tietää millaista täällä on - ainakaan ei ihan kaikilla erikoislukioilla ole samanlaista etusivullaan! Hyvää on kuitenkin se että kuvia löytyy galleriassa ihan mukavasti. Tapahtumakalenterin olen aina kokenut turhaksi, ja suorat yhteystiedot olisi hyvä olla koko ajan Kuopion musiikkilukion tavoin alhaalla esimerkiksi. Ja olisihan se kiva jos ainakin englanniksi nuo sivut saisi. (Kun ajattelee vaihto-oppilaitakin, he ehkä saattaisivat haluta lukea koulustamme jotain kielellä jota ymmärtävät.)

Pientä viilausta siis, muuten ulkoasua ei minusta tarvitse hirveästi muokata.Ja tässä pyydetty nettisivu joka on mielestäni hieno - Epica Official Website

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti