Brandenburger Tor ja Pariser platz |
Viime viikon matkalta on palattu. Sää suosi ja ohjelmaa oli paljon. Eri kulkuneuvoilla ja kävellen suunnistimme kaupungin kohteisiin. Joka päivä oli vähintään kaksi museota tai muuta kohdetta.
Luultavasti innostavin oli Street art -työpaja, jossa opiskelijat pääsivät itsekin tekemään kuvia sabluunatekniikalla. Ilma oli paksua, kun kaksikymmentä kuvantekijää spreijasi useita kerroksia kuviinsa. Ennen pajaa tutustuimme katumaalauksen tyyleihin ja vaiheisiin eri puolilla itäistä Berliiniä.
Majapaikkamme sijaitsi Grünewaldin vehreällä alueella, mistä bussilinja M29 kuljetti sopivasti useimpiin kohteisiimme tai toisen kulkuvälineen luo. Liikenne toimi sujuvasti, ja karttaa seuraamalla löysimme aina hyvin perille. Käytimme ainakin bussia, U-bahnia, S-bahnia, metroa ja ratikkaa.
Kohteet, joissa kävimme, olivat: tiistaina Museosaarella Pergamon-museo, Alte Nationalgalerie, Neues Museum ja Holokaustimuistomerkki Brandenburgin portin lähettyvillä, keskiviikkona Dahlemin etnografiset kokoelmat ja Street Art -työpaja, torstaina Berlinische galerien ja Neue Nationalgalerien nykytaidemuseot.
Marjo ja Mervi tutustuivat vielä kiinalaisen Ai Wei Wein installaationäyttelyyn Martin Gropius Baussa. Näyttely oli avattu juuri 3.4., kun olimme siellä. Juutalaismuseo jäi nyt pois ohjelmasta. Ehkä ensi vuonna menemme sinne uusien kakkosten kanssa.
Matkan aikana opiskelijat kirjoittivat ja piirsivät matkapäiväkirjoihinsa: museoissa, kaupungilla, metrossa, missä milloinkin. Valokuvaustehtävänä oli toteuttaa yhdessä kavereitten kanssa valokuvia, joissa visualisoituu kaupungissa koetut asiat, kaikki eri aistit huomioiden.
Jemina, Veronica ja Tuuli Street art -pajassa |
Street art -pajan tuotoksia |
Tämä kirkon arkkitehtuuri jakoi mielipiteet, mutta lasimaalaukset olivat vaikuttavat. |
Neue Nationalgalerie ja Dorothy Ianonen näyttely |
Mari tässä kokee ja näkee kameran linssin läpi Holokaustimuistomerkkiä. |
Värikkäiden kuvien välillä oli hyvä katsoa harmaata. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti