tiistai 26. elokuuta 2014

Mediataiteen miniprojekti

Viime tunnilla tutustuttiin aikaisempien vuosikertojen mediataidetta sivuaviin kursseihin ja projekteihin. Niitä löytyy mm. blogeista taikkarimediataikkarimeediot ja taikkarimedistit. Noissa projekteissa on käsitelty teemoja, jotka sillä hetkellä ovat olleet pinnalla, kuten sosiaalinen media, yhteisöllinen taide, pelit, geokätköily.

Tämän ryhmän kanssa päädyttiin keskustelujen jälkeen sellaiseen ratkaisuun, että jokainen suunnittelee oman miniprojektin, joka on mediataiteeseen liittyvä. Jollakin se voi olla yhteisöllinen, jollakin maailman menoa kommentoiva, joku voi suunnitella jonkinlaisen pelillisen teoksen.

Katsotaan ensi tunnilla, mitä viikon aikana päässä on muhinut. Jokainen tekee itselleen aikataulun ja tarkistuttaa suunnitelmansa opettajalla. Suunnitelmassa kerrotaan: mitä tehdään, miten tehdään, minne/kenelle, materiaalit/tekniikat/ohjelmat, toteutusajankohta ja muuta oman työn kannalta oleellista. Työn tulee olla toteutettuna 15.10. mennessä (ennen syyslomaa).

Kurssin aikana aletaan myös työstää kolmen vuoden portfoliota, eli kasataan yhteen kaikki työt, mitä taikkarin aikana on tehty. Näytteitä voi laittaa myös koulun ulkopuolisista töistä. Siis paljon kuvia sekä tekstiä, joka avaa, mistä työssä oli kyse.

Portfolion voi toteuttaa haluamallaan ohjelmalla: tekstinkäsittely, blogi, verkkosivu, InDesign-taitto, photoshop, animaatio...

Ja tähän SaimaaMoments-valokuvakilpailuun ehtii vielä osallistua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti